Blog Post

Liječenje najtežih srčanih problema prirodnim putem!

Od bolesti srca umire najviše ljudi u suvremenom svijetu. Polovina svih smrtnih slučajeva u zapadnim zemljama uzrokovano je bolestima srca i krvnih sudova. Glavni uzroci ovih oboljenja jesu konzumiranje namirnica životinjskog podrijetla, duhana i alkohola.

Podsjetimo da kolesterol koji začepljuje krvne žile ne postoji u biljkama, već samo u namirnicama životinjskog podrijetla. Čovjekov organizam proizvodi dovoljno kolesterola koliko mu je potrebno, a svaki dodatni unos može predstavljati veliki problem. Kada se tome doda nikotin iz duhana, koji taloži kolesterol na zidove krvnih žila, dobijamo stanje gdje krvne žile postaju sve uže i uže. U slučaju da dođe do potpunog zaštopavanja krvne žile koja hrani srce, prestaje dotok krvi, a samim tim i hrane za stanice srca. Ukoliko ovo stanje potraje dvije do tri minute dolazi do odumiranja srčanih stanica i onoga što zovemo „infarkt” ili srčani udar. Krajnja posljedica često bude smrt.

Ukoliko su zaštopane krvne žile koje hrane stanice mozga, može doći do odumiranja moždanih stanica i onoga što zovemo „šlog” ili „moždani udar”. Studije pokazuju da prelaskom na 100% biljnu ishranu i odbacivanjem svih vrsta otrova, dolazi do brzog i potpunog regeneriranja krvnih žila i njihovog očišćenja.

Naročito dobre potencijale za čišćenje krvnih žila imaju integralne žitarice koje posjeduju lecitin – sastojak koji na prirodan način čisti krvne žile. Veoma korisno u liječenju srčanih problema jest uzimanje ljute aleve paprike, 3 – 6 kašičica dnevno, razmućene u vodi, čaju ili soku. Oboljeli od srca trebali bi uvijek da imaju kod sebe ljutu alevu papriku.

Također, obloge od ricinusovog ulja ili ulja za obnovu dubokog tkiva, koje se stavljaju na predio srca, pokazali su se kao vrlo korisne kod srčanih oboljenja. Sa korištenjem ricinusovog ulja treba biti oprezan jer se fleke na čaršavima i garderobi veoma teško skidaju, dok se sa tijela lako skidaju upotrebom sode bikarbone.

Još jedan odličan prirodni preparat za jačanje srca jest tinktura na bazi gloga koja predstavlja pravi regenerator srca. Glog se, naravno, može konzumirati i sirov, u bobicama. „Post“ na prirodnim cjeđenim sokovima  sa super hranon je naročito koristan u savladavanju srčanih problema, dok tretman vodom (hidroterapiju) treba oprezno koristiti, ne treba previše vruću ni hladnu vodu već koristiti mlaku vodu prilikom tuširanja.

Treba reći da osoba može imati zaštopavanje krvnih žila i do 80%, a da to i ne osjeća. Zato se bolest srca i krvnih žila naziva „tihi ubojica” – ona nastupa iznenada i često je smrtonosna. Iz tog razloga je veoma važno da obratimo pažnju na to kako živimo i kako brinemo o svom srcu i krvnim žilama.

Dobra vijest je da nam nisu potrebne nikakve skupe operacije, baloniranje, ugrađivanje stentova i dr. Problemi sa srcem i krvnim žilama moguse riješiti veoma brzo i na prirodan način.

SAČUVAJTE VAŠE SRCE

Sve što hranom unesemo u organizam značajno utječe na rad srčanog misića. Hrana može blagotvorno djelovati na krvne žile i rad srca, dakle kao lijek. Isto tako može i da remeti rad srca i krvni pritisak, dakle kao izvor oboljenja. S tim u vezi predložit ćemo vam jedan sok koji će da deluje na vaš oporavak kao prirodan i  snažan lijek.

Sastojci:

–  300 gr. paradajza

–  1 žličica maslinovog ulja

–  100 grama spinata (ili bilo koje drugo tamno zeleno povrće:  brokula, blitva…)

–  1 cm. korijena đumbira

–  1/4 limuna

Priprema: Sastojke staviti u sokovnik, kada dobijete sok u njega sipati 2- 3 kašikice samlevenih orašastih plodova.

 

RECEPT, SOK ZA SRCE BROJ 2:

U sokovniku iscjediti 8 narančastih mrkvi, 7 velikih ili 10 malih jabuka i 1 mali prst đumbira.

 

PREPORUKA BILJNIH TINKTURA I FORMULA

Uzimanje tinkture Srce, kombinacijom  biljaka iz ove tinkture, gde je glog osnovni i glavni sastojak, čime vraćate vitalnost srca, arterija, krvnih žila, dovodite u normalu krvni pritisak i to na prirodan način. Najjače djelovanje i uspjeh je uzimati ovu tinkturu zajedno sa tinkturom Detoks, naravno uz 100% biljnu ishranu idealno skroz biljnu hranu i primjeren i zdrav način života bez stresa i nepotrebnog nerviranja. Radi  lučenja hormona melatonina –  tokom noćnih sati – koji čovjeka pomlađuje i regenerira savjetuje se da se nikako ne odlazi na spavanje poslije 21:30 navečer, kako bi se zakazale funkcije organizma ubrzanije dovodile u ispravno stanje.  Također je izuzetno poželjno raditi masažu područja oko srca svaki dan nekoliko puta.  Ukoliko želite da vaš proces izliječenja bude još brži i uočljiviji tada obavezno primijenite post na cjeđenim sokovima. Na taj način vi ćete dati svome tijelu infuziju sa najkvalitetnijim hranjivim sastojcima, probavni sustav se neće opterečivati, te ćete time dati više prostora imunom sustavu da izuzetno dobro odradi svoj posao.  Pročitati članak o postu na cjeđenim sokovima na sljedećem linku:    http://tinkturedrsulca.com/2013/10/08/post-na-sokovima/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

 

Related Posts

multipla3
Kako izliječiti MULTIPLU SKLEROZU prirodnim putem

    Nijedna grupa bolesti nije podmuklija od autoimunih bolesti. Teško ih je liječiti, a progresivan

artritis-za-objavu
Kako pobijediti artritis prirodnim putem!

      Artritis je upala na jednom ili više zglobova, i to na mjestu gdje se

hasimoto-istaknuta-slika
Otkrivamo: Kako izliječiti hašimoto na prirodan način!

Vjerojatno ste putem raznoraznih medija dobivali informacije da su „poznati“ konvencionalni doktori XX stoljeća

nadutost-slika
NADUTOST, SVRBEŽ I AKNE OTKRIVAJU BOLESNU JETRU

  Problem masne jetre sve je češći zbog nezdravog načina života, a svaki problem s

hidroterapija-slika
HIDROTERAPIJA – prirodni lijek za potpuno rješenje problema sa cirkulacijom

  Tekst je prepiska ulomka o HIDROTERAPIJI iz knjige dr. Richarda Shulzea „30-dnevni program čišćenja organizma“   Začepljenje

2165f733eedf4fd6bc06acc5d086dac7
HLADNO CIJEĐENI SOKOVI – rješenje za izlječenje raka i drugih najtežih oboljenja

  Cijeđeni sokovi od voća i povrća su polazna osnova, fundamentalan i najvitalniji dio procesa