Problemi sa srcem

Od bolesti srca umire najviše ljudi u suvremenom svijetu. Polovica svih smrtnih slučajeva u zapadnim zemljama uzrokovano je bolestima srca i krvnih žila.
Glavni uzroci ovih oboljenja jesu konzumiranje namirnica životinjskog podrijetla, duhana i alkohola i neadekvatna fizička aktivnost i nepijenje dovoljne količine vode.

Podsjetimo da kolesterol koji začepljuje krvne žile ne postoji u biljkama, već samo u namirnicama životinjskog podrijetla. Čovjekov organizam proizvodi dovoljno kolesterola koliko mu je potrebno, a svaki dodatni unos može predstavljati veliki problem. Kada se tome doda nikotin iz duhana, koji taloži kolesterol na zidove krvnih žila, dobijamo stanje gdje krvne žile postaju sve uže i uže. U slučaju da dođe do potpunog začepljenja krvne žile koja hrani srce, prestaje dotok krvi, a samim tim i hrane za stanice srca. Ukoliko ovo stanje potraje dvije do tri minute dolazi do odumiranja srčanih stanica i onoga što zovemo „infarkt” ili srčani udar. Krajnja posljedica često bude smrt.

Ukoliko su začepljene krvne žile koje hrane stanice mozga, može doći do odumiranja moždanih stanica i onoga što zovemo „moždani udar”. Studije pokazuju da prelaskom na 100% biljnu ishranu i odbacivanjem svih vrsta otrova, dolazi do brzog i potpunog regeneriranja krvnih žila i njihovog očišćenja.

Naročito dobre potencijale za čišćenje krvnih žila imaju integralne žitarice koje posjeduju lecitin – sastojak koji na prirodan način čisti krvne žile. Veoma korisno u liječenju srčanih problema jest uzimanje ljute paprike(minimalno 100.000 Scoville jedinica ljutine), 3 – 6 žličica dnevno, razmućene u vodi, čaju ili soku. Oboljeli od srca trebali bi uvijek imati kod sebe ljutu papriku.

Također, oblozi od ricinusovog ulja ili ulje za obnovu dubokog tkiva, koji se stavljaju na predio srca, pokazali su se kao vrlo korisne kod srčanih oboljenja. Sa korištenjem ricinusovog ulja treba biti oprezan jer se mrlje na plahtama i garderobi jako teško skidaju, dok se sa tijela lako skidaju upotrebom sode bikarbone.

Još jedan odličan prirodni preparat za jačanje srca jest tinktura na bazi gloga koja predstavlja pravi regenerator srca. Glog se, naravno, može konzumirati i sirov, u bobicama. „Post“ na prirodnim cjeđenim sokovima  sa Superhranom je naročito koristan u savladavanju srčanih problema, dok tretman vodom (hidroterapiju) treba oprezno koristiti, ne treba previše vruću ni hladnu vodu već koristiti mlaku vodu prilikom tuširanja.

Treba reći da osoba može imati začepljenje krvnih žila i do 80%, a da to i ne osjeća. Zato se bolest srca i krvnih žila naziva „tihi ubojica” – ona nastupa iznenada i često je smrtonosna. Iz tog razloga je veoma važno da obratimo pažnju na to kako živimo i kako brinemo o svom srcu i krvnim žilama.

Dobra vijest je da nam nisu potrebne nikakve skupe operacije, baloniranje, ugrađivanje stentova, premosnica i dr. Problemi sa srcem i krvnim žilama mogu se riješiti veoma brzo i na prirodan način.

SAČUVAJTE VAŠE SRCE

Sve što hranom unesemo u organizam značajno utječe na rad srčanog misića. Hrana može blagotvorno djelovati na krvne žile i rad srca, dakle kao lijek. Isto tako može  remetiti rad srca i krvni tlak, dakle kao izvor oboljenja. S tim u svezi predložit ćemo vam jedan sok koji će djelovati na vaš oporavak.

Sastojci:

–  300 gr rajčice

–  1 žličica maslinovog ulja

–  100 grama špinata (ili bilo koje drugo tamno zeleno povrće:  brokula, blitva…)

–  1 cm. korijena đumbira

–  1/4 limuna

Priprema: Sastojke staviti u sokovnik, kada dobijete sok u njega sipati 2- 3 žličice samljevenih orašastih plodova.

 

RECEPT, SOK BROJ 2:

U sokovniku iscjediti 8 narančastih mrkvi, 7 velikih ili 10 malih jabuka i 1 mali prst đumbira.

 

Leave a Comment